Sellest, et taanlased võileibade
ja –saiade peale maiad on, kirjutasin ma eelmises postituses, nüüd kriban
lähemalt tänasest menüüst. Hommikusöök oli nagu ikka: müsli, võileivad ning
soovi korral praetud muna (seda peab kokkadelt ise küsima), aga lõunasöök oli
midagi täiesti eriskummalist. Söögisaali sisenedes oli tunda õhus nii
meeldivaid toidu aroome, muidugi süüdi võis olla ka minu tühi kõht. Lauas istus
ainukesena Susanne ning minu kommentaari „Smells delicious“ pööritas millegi
pärast silmi ja alles siis märkasin, et ta sõi oma toitu üpris hapu näoga.
Laual oli keedetud kartul, lihataoline ollus, kaste, salat, magustoit ning
võikude materjal. Proovisin sooja toitu ja salatit. Lihataolist kraami ei
julgenud Susanne emotsioonide peale palju taldrikule tõsta, õnneks osutus see
targaks otsuseks. Korralikule tüdrukule kohaselt sõin kõik ära, aga tegelikult toit
mulle ei maitsenud. Polnud see ei liha ega maks. Hiljem kuulsin, et tegemist
oli spinatiga täidetud sea südamega!?! Pidi olema väga traditsiooniline
taanlaste vanema generatsiooni toit. Magustoit oli ka sama traditsiooniline,
aga maitses sea südamega võrreldes oluliselt paremini. Ma ei ole eriline
toidugurmaan ja õiget nime ei oska magustoidule anda, aga tegemist võis olla
sidrunimaitselise munavalgevahuga. Mulle maitses ning ka magusroogi mitte
armastavatele inimestele võiks see peale minna.
Õhtusöögiks pakuti
spargli-frikadellisuppi. Kas maitses? Polnud paha, aga ise teeks retseptis olulisi
muudatusi. Õhtul proovisin ka
taanlaste heeringat, maitseb sama halvasti kui Norrast kaasa toodud ja väga pikaks ajaks külmkappi seisma jäänud heeringas. Hästi magus ja
lääge. Oleksin pidanud kodust ühe paki kaasa võtma ning seda siin
koos hapukoore ja sibulaga serveerima. Ei tea, kas neile maitseks? Päeva
kokkuvõtteks võib öelda, et maitsemeeled on taanlastel ja eestlastel erinevad.
Mitte, et nende toit halb oleks, lihtsalt natuke teistsugune.
Täna on rahvusvaheline naistepäev ning õrnema sugupoole valikul vaatame koos filmi. Pärast seda üritan
jooksulindile jõuda ning siis ongi uneaeg käes. Mõnusat õhtut ja olge terved!
Ei jõua ära oodata, kui oma rikastunud kokaraamatuga tagasi Tartusse jõuad :)
ReplyDelete